La Escuela del Campo ligt in Ronda la Vieja , het oude Romeinse Ronda, op de grens van de provincie Malaga en Cadiz. Het is gemakkelijk te bereiken zowel via de luchthaven van Malaga als deze van Sevilla en Jerez de la Frontera. Deze liggen op ongeveer 100 km van La Escuela verwijderd. Een gedetailleerde wegbeschrijving kunnen we je doormailen.

De lokalen van het schooltje werden omgebouwd tot "Casas Rurales", landelijke verblijfplaatsen. La Escuela del Campo biedt een prachtig uitzicht op de Sierra de las Nieves, de Sierra van Ronda tot aan de Sierra van Grazalema, de wandelgebieden bij uitstek. Wandel- en fietsgidsen vind je in overvloed in onze bibliotheek.

"La Escuela" is gelegen midden in de ongerepte natuur waar vogelliefhebbers, wandelaars en sportievelingen hun hartje kunnen ophalen. Het zwembad biedt je een ware verfrissing na een stevige wandeling of gewoon tijdens warme zomerdagen.

Vanaf "La Escuela" heb je een prachtig zicht op de ruïnes van Acinipo, een Romeinse nederzetting, met restanten uit de tijd van de Feniciërs.

Het huidige mooie en sfeervolle Moorse stadje Ronda, met zijn bekende brug over El Tajo, ligt op 15 min. rijden van La Escuela del Campo. Je rijdt door een prachtig landschap langs steeneikenbossen, uitgestrekte velden en wijngaarden, met als toeschouwers de zwarte varkens "pata negras", Spaanse raspaarden en hier en daar een muilezel.

Ronda bezit vele bezienswaardigheden, waaronder een van de oudste "Plaza de Toros" (1795) en... zeker niet te vergeten: de vele lekkere tapabars en restaurants.